Iphone X , Face ID , platesti cu privirea Iphone X , Face ID , platesti cu privirea

Cea mai noua reclama la Apple Pay a aparut saptamana aceasta pe Youtube, este vorba de plata prin Apple Pay cu ajutorul functiei de deblocare a telefonului numita Face ID, functie disponibila  pe Iphone X., lucru care usureaza plata cumparaturilor doar cu privirea. Ce este de fapt acest Face ID? Aceasta este o tehnologie revolutionara de recunoastere faciala care foloseste 30.000 de puncte invizibile care mapeaza  fata utilizatorului,tine loc de amprenta biometrica la deblocare, autentificare sau plata. Desigur era doar o chestiune de timp pana cei de la Apple urmau sa implementeze Apple Pay cu ajutorului functiei Face ID..

Dar totusi cat de sigura este aceasta tehnologie? Cei de la Apple afirma ca este de 20 de ori mai sigura decat Touch ID (autentificare cu amprenta), ca doar 1.000.000 poate avea o fata asemanatoare ca sa deblocheze Iphone-ul tau. Acestia afirmand ca este aproape imposibil ca altcineva sa iti deblocheze telefonul, dar s-a demonstrat ca totusi se poate cu usurinta atunci cand este vorba de gemeni identici.

Din pacate se poate inregistra doar o singura fata cu Face ID,spre deosebire de Touch ID care te lasa sa inregistrezi pana la 5 amprente, dand acces si familiei la telefonul tau.

In concluzie  fiecare noutate are plusuri si minusuri, totusi  este posibil ca aeasta strategie de marketing  sa creasca vanzarea pe Iphone X, vanzare care a fost sub asteptari, lucru datorat pretului de pornire  foarte mare, cea mai simpla varianta cu 64 gb costa 999 de dolari in Statele Unite, si 1200-1500 de dolari in Europa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.